Protocol

Protocol de Sortides fixes a Reus
El Bou de Reus té les següents sortides fixes:
Festes de Sant Pere
24 de juny, Sant Joan
A les 7 de la tarda de Sant Joan, es recorre en cercavila els carrers del centre de Reus, i ball a la Plaça Mercadal davant del públic que espera la primera tronada. Des del primer dia el Bou ha anat amb molt de compte de no interferir en l’acte del Pregó i la Tronada, així doncs el Bou balla cada any davant de la multitud que no ha pogut o no ha volgut entrar a escoltar el pregó, però en el moment que els músics surten al balcó, el Bou s’ha retirat a un costat de l’entrada del carrer Galanes per tal de veure la Tronada.
El 24 de juny de 2004 el Bou va ser presentat a la ciutat i va fer els seus primers balls i embestides. Des d’aquesta data el Bou sempre ha sortit el dia 24 de juny, d’una banda per tradició, una tradició molt curta, però que comença a ser conegut que el Bou surt el aquest dia. D’altra banda, El Bou també surt el dia de Sant Joan perquè és el Diada Nacional dels Països Catalans, un dia que es celebra a tot el país sencer, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Creiem que Sant Joan és una festa essencialment mediterrània, com mediterrani i català és el Bou de Reus, per tant no podem deixar de participar-hi.
Revetlla de Sant Joan, Vedella de Foc
Actuació de la Vedella de Foc durant un dels intermedis dels concerts que es fan a les barraques de Festa Major.
26 de juny
Correbars del Bou i lliurament de la gorra del portador i de la cagarada del Bou
27 de juny
Sopar popular de Bou i arròs
29 de juny, Sant Pere, Bou Enflocat
* * *
Festes de Misericòrdia
Dia 24 de setembre
A les 7 de la tarda, cercavila pels carrers de la ciutat amb els elements del Seguici.
* * *
Diada Nacional
11 de Setembre
Participació en la manifestació reivindicativa.
* * *
No descartem la futura inclusió del Bou en el Seguici Festiu de la Ciutat, però en tot cas ho plantegem a mig o a llarg termini.