23 d’abril 2009

L'any del bou (Xina)

From Bous del món
Aquests dies comença l’any nou xinès, i aquest 2009 serà l’any del Bou. Entre els dotze animals que composen el Horòscop Xines, el bou ocupa el segon lloc, ja que va ser enganyat hàbilment per la rata, qui es va valer de la seva bondat e innocència, per ocupar el primer lloc del Horòscop, segons explica la llegenda.
From Bous del món

L’Any del Bou (o del Búfal), animal d’Aigua que destaca per la seua tenacitat, paciència i perseverança, significarà un nou començament. La gran diferència amb l’Any de la Rata –més destructiva i maliciosa- que ens deixa és que el bou construeix per a durar en una acció lenta però segura. Tots hauríem de fer eleccions correctes, ja que el que decidim tindran conseqüències duradores.


Es tracta d’un any de Terra sota la influència del Yin –negatiu–, pel que serà un any més tranquil que el passat, quasi de transició cap a una mica millor. Això sí, hem de deixar de somiar i posar els peus en terra per a, amb accions realistes, arribar a l’èxit. És un període, doncs, ple d’esforç, responsabilitat, treball, moderació i rigor. Res de despeses supèrflues ni frivolitats, ni d’invencions estrafolàries, modes exagerades o dolentes arts. Una persona nascuda sota aquest signe serà digna de confiança, tranquil·la i metòdica. Treballador pacient i esforçat, el Bou és rutinari, sap escoltar i és molt difícil fer-li canviar d’opinió, perquè és obstinat i amb prejudicis.

From Bous del món

El Bou representa la Noblesa i la seguretat personificada, aquestes dues característiques son la base del Treball, cosa que el Bou fa molt bé. Son símbol de paciència, tranquil i la seva presencia transmet seguretat. El bou fa tota la feina, lentament fins arribar al final del camí.