04 de febrer 2011

Dissabte 05/02 inaugurem el nou Casal Despertaferro





El Bou ja dorm a la seva nova i definitiva casa, aquest aés la Taverna Despertaferro, una part del nou Casal Despertaferro que inaugurem demà dissabte durant tot el dia.

El Casal Despertaferro! arrela al cor de la ciutat de Reus amb un nou espai de llibertat de 400 metres quadrats.

L’any 1991 es plantava la llavor del Casal Despertaferro! Naixia així una espai de llibertat i punt de trobada de joves independentistes a la capital del Baix Camp que aviat esdevindria despertador de consciències, agitador d’idees i conreador del compromís nacional i social a Reus, al Camp i als Països Catalans. Des d’aleshores ha plogut força, i l’arbre ha arrelat, ha brotat i ha donat fruits. Maulets, l’Assemblea d’Estudiants Nacionalistes, Catalunya Lliure i els Comitès de Solidaritat van impulsar el Casal aquests primers anys. Política i compromís per uns Països Catalans lliures des de Reus i amb voluntat d’arrelar a la ciutat. La fórmula; autogestió, autodeterminació, defensa del territori i promoció de la llengua catalana i la cultura popular.

De les xerrades i els concerts a la Plataforma Antifeixista, el Bar Sarri, el grup de muntanya Trescant, les Brigades Negu Gorriak, el col·lectiu feminista i d’alliberament nacional L’esguard i el Col·lectiu Universitari Andreu Nin. Nous espais de lluita, als instituts i a la universitat, a les places i carrers i fent un beure amb els companys. Difon la idea era la consigna. Viure Reus. Fer Casal. Reinventar-se cada dia. Incorporar noves maneres de fer. Construir xarxes enfront la dominació. Mobilitzar-se contra la impotència. Pensar globalment i actuar localment. Lluitar cada dia i en cada trinxera. Ser un més. Una més.

El canvi de segle va obrir nous horitzons i va fer néixer noves branques a l’arbre que aviat donarien fruits. La fundació del Club Esportiu Despertaferro!, la Coordinadora de Barraques de Reus, la Plataforma en Defensa de l’Ebre, la Taverna Carrasclet, pobleviu.cat, la Candidatura d’Unitat Popular, l’Assemblea de Joves, el Sindicat d’Estudiants del Països Catalans, Dones en Acció, l’Hora Violeta, IGMAN – Acció Solidària, la xarxa EcoFerro i el Bou de Reus. Obrir-se a la ciutat i créixer era ara la consigna. Fer esport. Solidaritat internacional. Defensar el territori. Drets socials i llibertats col·lectives. Festa Major de Reus. Fer xarxa. Lluita contra l’exclusió i el racisme. La recepta; sociabilitat, compromís, unitat, cohesió, acció i treball per Reus i els Països Catalans amb nous instruments i noves perspectives.

Sigues realista. Demana l’impossible. I així es va plantejar un nou repte.... construir un nou espai de llibertat al centre de la ciutat de Reus. Amb l’objectiu de ser cada dia més presents en el dia a dia del nostre territori i amb la voluntat de ser més i millors per incidir i transformar la realitat, camí d’Ítaca.

Aquest dissabte dia 5 de febrer a les 12 del migdia finalment inaugurem un nou espai de llibertat de 400 metres quadrats al carrer Martí Napolità. Culminem així un repte. Iniciem també així una nova època. Avui som més grans, més rebels, més ambiciosos. Avui renovem també el nostre compromís amb allò que som i ens uneix; la independència dels Països Catalans.