03 de juliol 2015

L'antic carrer del Bou

Us enganxem el post del Salvador Palomar a LA Teiera que ell explica millor que ningú tot el sarau que vam fer aquest Sant Pere al carrer del Bou:
L’antic carrer del Bou Posted on 27 juny 2015 by spalomar Aquest dijous 25 de juny, la colla del Bou de Reus va col·locar una placa al carrer de Vilar que recorda que, durant un temps fou conegut com a carrer del Bou. La denominació és avui poc coneguda i no té vinculació amb l’actual bèstia festiva. De ben segur, l’acte no tenia altre objectiu que fer una mica d’història amb la curiositat d’un nom que és proper, al mateix barri de Santa Anna on resideix habitualment l’animal festiu.
Anunci publicat al Diario Mercantil de Avisos y Noticias, Tarragona (1857)
El nom de carrer del Bou li venia d’un hostal –després fonda– que es trobava ubicat a la cantonada dels carrers de Vilar i de Casals. Fou molt popular al segle XIX i a la primera meitat del segle XX, coexistint amb el nom oficial.









Anunci publicat a Foment, Reus (1934)
La denominació oficial del carrer, que ara ningú proposa de canviar, és carrer de Vilar. El cognom que va donar el nom al carrer, tal com explica Ramon Amigó en el seu estudi sobre topònims i antropònims reusencs, corresponia a una família de saboners ja documentada al segle XVII.