13 d’abril 2009

Un bou amb bloc, per Toni Fullat


Un Bou amb bloc

tonifullat | publicat el dilluns, 2 d’octubre de 2006 | 14:21h

El Bou de Reus ja és a la xarxa. I us animo a conèixer aquest animal, cornut i valent, que vol provocar i reivindicar, explícitament, la tradició del bou a les festes catalanes (com passa en altres pobles i tradicions mediterrànies).

Perquè algú pot imaginar una Festa Major a les Terres de l’Ebre o al País Valencià sense bous? Es pot comprendre Catalunya sense les Terres de l’Ebre i el seu patrimoni cultural? O Medòcia sense el País Valencià?

Lluny dels estereotips i prejudicis que el vinculen només a la corrida i a la cultura espanyola i com en altres poblacions catalanes, la tradició de bous a la festa reusenca és important i es vincula històricament a la Festa Major de Sant Pere i les festes del barri de Santa Teresa. El Bou de Reus va néixer el 24 de juny del 2004 i ha vingut per quedar-se. Que ja està bé de tanta tonteria i de tanta ignorància. Que el Bou és tan català com la Moreneta, la sardana o el Barça. I a qui li piqui, que es rasqui! I serà millor que tingui cames si no vol que li clavin la banya al cul!

Que la festa sigui bèstia!!!

Visca el Bou, Visca Reus i Visca Medòcia!!!