12 de juny 2009

Actes del Bou per Festa Major

From Correbars 2008


Aquesta Diada de Sant Joan farà cinc anys que el Bou de Reus surt al carrer i la nostra manera de celebrar-ho serà continuar treballant com fins ara, i com podeu veure no és pas poc:


Exposició el Bou de Reus
Del 2 al 30 de juny
Centre Cívic Migjorn

Dimecres 17 de juny
19:00 h LA PALMA DE REUS. Actuació a l’acte de cloenda dels cursos de català del CNL i del programa Voluntaris per la Llengua. El Bou aposta per al cultura popular com a eina d’integració pels nouvinguts.

Dijous 18 i divendres 19 de juny
El Bou de Reus estarà exposat al Centre Cívic Mas Abelló. També creiem que la Festa major ha d’arribar a tots els racons de la ciutat.

A partir del 19 de juny i fins al final de la Festa Major
El Bou de Reus estarà exposat al vestíbul de l’Hospital de Sant Joan. Gràcies a Sagessa podem disposar d’un espai cèntric per a guardar el Bou, fer que la ciutadania el pugui contemplar, i alhora fer arribar la festa a l’Hospital, i recuperar-lo com a espai donat que durant dècades va ser el lloc on es guardaven els Gegants i la Mulassa.

Del 19 al 23 de juny
A les Barraques de Festa Major els portadors del Bou col•laboraran amb la barraca del Casal Despertaferro amb diverses activitats: concurs de titius, karaoke en català, etc.

Dissabte 20 de juny
22.30 h al PARC DE LA FESTA, A la mitja part del concert, actuació del Bou de Reus embolat, l’únic moment de la Festa Major que s’encen el bou.

Dimecres 24 de juny, SANT JOAN
19.00 h pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Bou de Reus.

22.30 h a les PEIXATERIES VELLES, sopar-concert de Bou i arròs, el plat tradicional de la Festa Major. Enguany es recupera el tradicional ball de gralles amb els grups Eòlic i Metralla. Coordinat pel Bou de Reus i el Casal Despertaferro. Hi col•labora Casa Borrull, Unió de Botiguers, Forn Cabré, De Muller i Arròs Bayo.

Dissabte 27
20.00 h pels CARRERS DEL CENTRE, correbars del Bou de Reus amb els gegants de Porrera i els gegants Crit i Revolta de Móra, acompanyats per la Bandarra Street Orkestra, una orquestra de carrer del Camp que fusiona ritmes de percussió brasilera amb batucada i una secció de vents amb un repertori molt particular. En finalitzar el correbars, a la PLAÇA DEL MERCADAL, versots i lliurament de la Gorra de Portador i de la Cagarada del Bou, amb alguna sorpresa. El correbars passarà pels bars Carrasclet, la Taverna, Pòrtia, Tinell, Absis, Tempus Fugit, Teïna i Campus.


Ruta del Bou i arròs
Com sabreu des de l'any passat la gent del Bou de Reus treballem per a la recuperació del plat tradicional de la Festa Major de Sant Pere de Reus que és el Bou i arròs. Vam fer un sopar popular la nit del 24 de juny de l'any passat on van assistir-hi més de tres-centes persones. i que enguany repetirem. Però la nostra voluntat no és pas fer de cuiners, ans al contrari, creiem que per a tornar a popularitzar aquest plat els restaurants de la ciutat poden fer una gran tasca de divulgació i alhora de degustació. Per això hem proposat als restaurants de la ciutat que els dies de Festa Major es pugui degustar aquest plat als seus establiments

L’Absis, carrer de la Mar 30-32, 977342992;
Triant, Plaça Catalunya 7, 977127233;
Piano piano, carrer Santa Anna 11, 977343483;
Celler del Padrí, Roger de Belfort 35, 977331599;
La Taverna, carrer de la Lleona 3,
La Mossada, Av. La Salle 7, 639140519;
Xarel•lo, Vallroquetes 6, 977344929;
Spaghetti house II, Passeig Prim 3, 977332221.
Campus, Sant Llorenç 11, 977319553
Reustaurant Q8, Av. President Companys 2, 977332187

La gent ens demana:
Creiem que el Bou ja s’ha fet molt popular entre els ciutadans de Reus perquèr la gent ens demana elements del bou com el got, la postal, l’iman, i per què no sortim al dvd, a les fotografia... La resposta no és pas nostra.