18 de juny 2010

Demà sopar de Bou i arròs a les Peixateries!!!


Per tercer any la colla del Bou de Reus, conjuntament amb el Casal Despertafero, organitza el sopar popular del Bou i arròs, el plat tradicional de la Festa Major. Això serà demà dissabte 19 de juny a les Peixateries Velles a les 22:30.
Aquest és un sopar-concert amenitzat pel grup reusenc Metralla que toca versions de temes tradicionals.
A l'organització del sopar hi col·labora Casa Borrull posant-hi la carn de bou, Cal Pere Fruites i Verdures posant-hi les verdures i les herbes per cuinar el plat, Forn Cabré amb el pa, De Müller amb el vi ranci del rostit i la Cooperativa d’Arrossaires del Delta de l’Ebre hi posa l'arròs que acompanya el plat.
Donada la capacitat de les Peixateries Velles es cuinaran només 300 racions, per tant es recomana a aquells que no vulguin quedar-se sense plat que siguin una estona abans a la plaça.
El plat costarà com els altres anys 4€, i la recepta serà la que va proposar fa dos anys la Mariona Quadrada, Pregonera d'enguany.
Abans del sopar. el Bou de Reus anirà en cercavila des de l'Hospital de Sant Joan de Reus fins a les Peixateries, el Bou ja és el segon any que durant la Festa Major es guarda al vestíbul de l'Hospital, d'aquesta manera es fa arribar la Festa Major a aquest espai i alhora es reviu l'antiga tradició de quan els Gegants i al Mulassa es guardaven a l'Hospital durant l'any.
Ens ho explica el Miquel a l'entrevista que li han fet a Punt 6 Ràdio: