13 de gener 2012

Mostra-taller de cant improvisat dels Països Catalans

 
A l’inici d’aquest 2012, el dissabte 28 de gener, Carrutxa membre de CARAMELLA i conjuntament amb Solc i Tramús, us proposem una activitat sobre cant improvisat als Països Catalans. La diada, que tindrà lloc a Reus (La Palma) proposa activitats que combinaran tallers sobre jota cantada, nyacres, garrotins i corrandes, i sessions de mostra sobre el cant l'estil valencià i la glosa mallorquina. També hi haurà un taller d'instruments per acompanyar el cant improvisat.
La cançó improvisada és una modalitat de cant desapareguda en molts llocs del nostre país, que a partir de l’impuls de persones que l’han anat recuperant, compta amb una força emergent important i que s'ha adaptat als nous contextos contemporanis.
La jornada del dia 28, que començarà a les 10 del matí i finalitzarà amb un sopar popular, anirà precedida d'actes de difusió com la presentació del primer llibre de la col·lecció de "Els llibres de la Caramella" el dijous dia 26 o una taula rodona sobre el cant improvisat en l’àmbit educatiu el divendres 27. Durant el dissabte, persones músics i estudiosos de la cançó popular com ara Artur Gaya, Carles Belda, Felip Munar, Ferriol Macip o Josemi Sánchez desenvoluparan tallers i mostres dels diferents cants.
Les jornades funcionen amb inscripció prèvia (20€, inclou el sopar) i cal fer-la efectiva abans del 20 de gener. Us animem a participar-hi i inscriure-us el més aviat possible.
Com tantes altres vegades, la mostra-taller de cant improvisat vol reflectir aquesta voluntat de descoberta, coneixement compartit i de transmissió d’experiències que comporten les trobades.
 Per a més informació i inscripcions podeu consultar:
www.carrutxa.cat