25 de juliol 2012

Festa del barri de Santa Anna, 77 anys després

El Bou participarà aquest dissabte a les recuperades festes del barri de Santa Anna, 77 anys després. Tornarà a haver-hi correbous, com al segle XIX, però aquesta vegada els bou serà de fibra de vidre i no de carn i ossos com llavors. 
El Bou ja fa un any i mig que va arribar al Barri de Santa Anna, per això, conjuntament amb altres entitats, hem volgut implicar-nos en la recuperació de la festa major del nostre nou barri, desprès de 77 anys , el petit barri recupera la festa major perduda amb la guerra, sent l'any 1935 el darrer en que es va celebrar.

Una festa major que ja vam començar a conèixer gràcies al Salvador Palomar, i que ens ampliarà el proper dijous al Casal, en una nova conferència.
Descobrirem amb sorpresa, que les festes de fa més de setanta anys, feien força soroll, amb balls i músics, amb els carrers i algunes façanes engalanats, amb molta gent als carrers ja que coincidia i encara ho fa, amb la Fira de Sant Jaume, que s'hi feien castells, correbous i cucanyes... En resum que la gent de fa 77, 150 o 200 anys, la feia ben grossa.
A continuació us en detallem el Programa: 

Dijous 26 (Santa Anna)
19:30 - Xerrada "Antigues Festes del Barri de Santa Anna". (Casal Despertaferro)
21:15 - Cinema a la fresca. (Local Xiquets de Reus)

Dissabte 28
10:30h - Jocs per la mainada. Taller de bombolles i xocolatada al Carrer Rosich
17:00h -  Jocs de Taula per tota la família al c/ Martí Napolità
18:30h - Diada de Santa Anna. Actuació castellera a la plaça Mercadal, amb els castellers de Mollet, Margeners de Guissona i Xiquets de Reus.
20:00h - Cercavila pels carrers del barri amb el Bou de Reus i els grallers dels Xiquets de Reus.
21:00h - Sopar de Germanor a la fresca (cadascú es porta el sopar de casa) al carrer Martí Napolità.
22:00h - Concert al carrer Rosich amb Relamido's (Ska).

Les Festes del Barri s'han organitzat conjuntament per:
Xiquets de Reus, Fed. Associacions de Veïns de Reus, Casal Despertaferro!, Carrutxa, I ara què?, 3 de Nou Restaurant , Associació de Jugadors de Rol de Reus i el Bou de Reus, amb la col·laboració de l'IMAC.