23 de juliol 2013

Sortida per les festes del barri de Santa Anna

santanna2013web
Per segon any, l’històric barri de Santa Anna, al nucli antic reusenc, celebra les seves festes de barri. Els castells, com en el passat, són un dels seus components característics, amb l’actuació dels Xiquets de Reus, acompanyats de la colla Jove de Sitges i els Castellers d’Altafulla, el dissabte 27 a 2/4 de 7, a la plaça del Mercadal.
També, en aquest àmbit,  cal esmentar el taller de reparació de canyes de gralla, al local del Xiquets, el dimarts 23, o la presentació del llibre El fet casteller al Priorat. Els Brivalls de Cornudella, al mateix local, el dijous 25 a les 7. Els Xiquets faran el seu assaig, amb la ‘tradicional’ sindriada a continuació,  el divendres 26.
Hi ha encara força més activitat, a més dels castells: el dissabte 27, al matí, animació per la canalla i, a l’acabar l’exhibició castellera, cercavila del Bou de Reus pels carrers del barri. A la nit, sopar de compartir al carrer i ball. Tot plegat, una festa que neix de les entitats que tenen la seva seu al barri i que compta amb la col·laboració d’altres entitats i la Federació d’Associacions de Veïns de Reus. Un model de festa de proximitat, autogestionada i oberta a la ciutat.