26 de febrer 2011

Cantaval!!Una novetat del carnaval d'enguany a Reus és el "Cantaval", una iniciativa de diverses entitats de la ciutat, entre les quals hi ha el Bou i el Casal i que vol animar el divendres de carnaval.

A la vegada, el Cantaval vol potenciar la vessant catalana i més satírica d'aquesta festa.

El programa d'activitats del Cantaval és el següent (divendres 4 de març):17:00 Al Pub la Lira de les Peixateries Velles.
Sessió musical “Carnaval Català”
Coordinat per Punt 6 Ràdio
El pub la Lira farà un preu molt especial a aquells que vagin disfressats i demanin la cervesa del Carnaval.

19:00 Des de les Peixateries Velles
Cercavila del Cantaval
Ruta: Peixateries, plaça del Castell, Mercadal, c. Monterols, plaça del Prim, plaça de la Farinera i carrer Martí Napolità.
Es distribuirà un cançoner entre tots els assistents de les cançons que es cantaran a les places.

La banda deBlassis Donimus Tecum farà d’acompanyament de les cançons i jotes que es cantin i es ballin, durant el recorregur també tocarà la banda del Canó de Reus.
Coordinat pel Bou de Reus, Carrutxa, Casal despertaferro, Esbart Reus Dansa i Òmnium Cultural.

21:00 Sopar a la taverna Despertaferro

23:00 la Palma
Concert de Cantaval amb l’Orquestra Allioli
Un espectacle en directe amb la millor música del moment i el éxits de tota la vida fan que una actuació de l’Allioli Orquestra no deixi indiferent a ningú. Els Kumbes de tota la vida, els més heavis, els que s’ho beuen tot, els que es passarien la nit ballant, els més romàntics, els que lliguen, els que ho volen, els que es saben totes les lletres, els que les xiulen totes...
Una orquestra per tots els públics que sempre repeteix.
Coordinat per AMCA, el Bou de Reus i l’Orquestra Allioli
Preu 4€


En moments d’alegria col•lectiva, com la cel•lebració d’un un èxit esportiu o una nit de festa, cantem. Però actualment ni cantem gaire, ni cantem en català. A diferència d’altres països com Andalusia, el País Basc, Irlanda... on la costum de cantar pels bars i els carrers està generalitzada, aquí sembla que ens faci una injustificada vergonya, i si algú s’atreveix a fer-ho en un bar, possiblement sigui convidat a marxar, encara que les veus siguin inferiors als decibels de la música enllaunada que soni. Proposem doncs, recuperar la tradició de cantar, i en català, per Carnaval. Així doncs editarem un petit cançoner amb versions de cançons populars catalanes que cantarem en diverses places i carrers de la ciutat acompanyats d’una banda de música inèdita, la deBlassis Donimus Tecum, que ha preparat les versions de les cançons. També ens acompanyarà durant el recorregut la banda del Canó de Reus i les seves canonades.
No només cantarem, sinó que tota festa a part de cantar, també es balla, i per això, seguint els passos de l’Esbart Reus Dansa, es ballarà la jota, que temps enrere es ballava a Reus, com encara es balla en algun poble del Baix Camp, a les Terres de l’Ebre i al País Valencià.