11 de febrer 2011

El Bou i arròs (paella de menuts de bou) per Josep Dolç

Al portal Receptes.cat trobem una variant del Bou i arròs de menuts que ens explicava Jaume Fàbrega i del qual parlàvem dies enrere:
http://www.receptes.cat/recepta867/paella_de_fetge_de_bou
És una recepta publicada per Josep Dolç i que ens demostra la vigència, encaram del bou i arròs en algunes zones del país:

Ingredients

  • .- 400 gr. d´arròs .- Fetge, lleterola i el rellomello del bou .- 1 endívia (xicoira de Brussel·les) o escarola .- ½ kg. de cigrons arremullats .- Tomaca, pebre roig, safrà, oli i sal i 0´8 L. d'aigua.
4 pers.

Utensilis

Cullera de fusta i paleta paellera.

Elaboració

Sofregir molt bé, el fetge, el rellomello (filet) i la lleterola (mollejas), que ja estaran tallats a trossets i salats. Ara sofregir l´endívia i la tomaca;afegir el pebre roig.Es dona a tot açò unes voltetes en la paella fins que l´endívia estiga blaneta, a continuació es posa l´aigua i es deixa bullir un poc ( 10 min. ). Posar els cigrons ( si estan bullits, millor ) i després l´arròs, el temps de coguda es de 15 a 20 min. els primers 7 -8 min. a foc fort i la resta a foc lent. Quan l'arròs estiga sequet, ja estarà fet.
Nota: És un plat que dona molta energia, un menjar de valent. Original d' Alboraia de l'Horta. País Valencià.
60 min.

Notes

Es serveix igual que una paella normal i pot esser aconpanyat d'una manida de carxofes crues pelades i tallades a rodanxes amb oli,sal i pebre roig dolç i picant.