08 de febrer 2011

El nou Casal Despertaferro, per S. Palomar

A continuació el post que ha publicat Salvador Palomar al seu bloc laTeiera:

Avui s’ha inaugurat a Reus el nou Casal Despertaferro, un espai de llibertat que acull col·lectius i associacions que treballen en defensa dels drets individuals i de les llibertats col·lectives, dedicades a l’esport o a la solidaritat internacional, implicades a la Festa Major i altres festes, aportant propostes participatives, amb el denominador comú de treballar per Reus i pels Països Catalans.

L’obertura d’aquesta nova seu és una fita en una trajectòria iniciada ara fa 20 anys i una mostra de la capacitat i la voluntat de l’associacionisme popular de generar espais de trobada des d’on poder treballar per transformar la societat. El nou casal és un edifici de quatre pisos amb uns 400 metres quadrats, ubicat al carrer de Martí Napolità, bastit gràcies a l’esforç de les persones i les entitats que s’hi apleguen, amb la col·laboració de la ciutadania –padrins i padrines que han adquirit unes simbòliques rajoles per contribuir al projecte.

Avui, la inauguració ha tingut caire de festa gran, amb el Bou de Reus –que ara té finalment la seva residència habitual al nou edifici–, el gegant Carrasclet o el pilar dels Xiquets de Reus, entre altres, reunint persones vingudes també d’altres poblacions del Camp, del Priorat o d’arreu dels Països Catalans. Festa gran i diada històrica –si més no, en la història del millor associacionisme popular reusenc– que, alhora, només és un altre pas per continuar endavant, com bé s’ha explicitat, amb voluntat d’obrir-se a la ciutat i a d’altres associacions.