08 de setembre 2015

Omplirem la plaça Llibertat el 9 de setembre.

l proper dimecres 9 de setembre a 1/4 de 9 del vespre (20.15h) la plaça Llibertat de Reus serà un clam per la independència. S’hi està preparant un acte que es preveu multitudinari, a tot just 18 dies del 27S.
Hi intervindran en Miquel Calçada, periodista i comissari dels actes del tricentenari; les dues candidatures independentistes que es presenten el 27S: Germà Bel, cap de llista de Junts pel Sí a la demarcació i David Vidal representant la llista de la CUP i hi haurà la col·laboració musical dels ebrencs Xeic! i del reusenc Fito Luri.
També hi serà, representant el municipalisme i el món local, l’Associació de Municipis per la Independència amb en Pep Andreu, alcalde de Montblanc i vicepresident de l’AMI, així com els presidents de les dues entitats organitzadores:Quim Torra, d’Òmnium Cultural; i Jordi Sànchez, de l’ANC.
Presentaran l’acte l’actor reusenc Pau Ferran i l’actriu constantinenca Muntsa Alcañiz.
Ara tot just fa un any que el Teatre Fortuny es quedava petit i més de 2.000 persones es quedaven fent cua a la plaça sense poder-hi accedir. Ja en aquell moment, el llavors coordinador de Reus per la independència, Pere Borràs, anunciava que el proper acte massiu seria en un lloc més gran. Finalment, s’ha optat per fer l’acte a l’aire lliure i donar-hi cabuda a tothom que ho desitgi. “Enguany hi serem tots i ningú es quedarà fora“.
Alhora, l’acte pretén ser l’embranzida final per a mobilitzar la ciutat de Reus i tota la comarca cap a la Via Lliure a la Meridiana de Barcelona l’11 de setembre. A la plaça Llibertat es repartirà el punter de color rosatcorresponent als trams 106 i 107, entre d’altres.
El punter és la icona de la manifestació a la Meridiana, és de cartolina i fa mig metre de costat, aproximadament. Cada part de la Meridiana té un color diferent assignat per a fer un gran mosaic representant els 10 valors de la República Catalana. Els trams de la nostra comarca tenen assignat el valor de la innovació i el color rosat.
L’acte forma part de la campanya On tot comença pel proper 27 de setembre, i està organitzat conjuntament per l’ANC-Reus per la independència i Òmnium Cultural Baix Camp.